2010. május 11., kedd

Gyűrűk, egyszerűen



Nem bonyolítottam túl, az biztos...:-)))
Elsőre a piros-feketét fűztem, ... magamnak. Nekem igazából az ennyire! egyszerű gyűrűk tetszenek. Ezek viszont nagyon, ezért több színben is kipróbáltam.
Aztán persze kicsit összekombináltam ásványokkal...
Napkőből (valódi, nem szintetikus) több variáció is született, és készült egy hegyikristály-rózsakvarc-aventurin díszítéssel is.
A napkővel kapcsolatosan épp tegnap olvastam "Horimarikánál" , az igazi és nem igazi kérdésről.
Nos, én sem tartom ásványnak a szintetikus napkövet,..mivel nem is az. :-) Bár meg kell hagyni, szép. Azt hiszem engem inkább az zavar, hogy sok helyen ásványként van feltüntetve, és ez szerintem nem fair azokkal szemben, akik nincsenek otthon a témában. Vagy rosszul gondolom?

17 megjegyzés:

  1. Az egyszerű általában szép. Ezek meg különösen helyesek!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is helyesek!Jól kombináltad megint az ásványt a gyönggyel:)Tetszik!Én nem vagyok otthon ásvány ügyben,ezért is köszönöm pl.neked,hogy írsz róluk:)Legalább lesz róla ismeretem!Erről meg még nem is hallottam,hogy igazi,v.nem igazi?Jó tudni:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek! Az ásványosak különösen tetszenek!!! Gyűrűből én is az egyszerűbbeket kedvelem, szóval ezek nagyon bejönnek :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek, nekem leginkább a sárga, napköves, cirádás szélű tetszik, pedig alapvetően nem tudok a sárga színnel mit kezdeni.
    Múltkor egy webshopban láttam ásvány kapcsán ezt a kifejezést, hogy szintetikus, ekkor ütött szöget a fejemben, hogy ásvány és "ásvány" között van különbség.

    VálaszTörlés
  5. Szépek lettek, bár én nem vagyok nagy gyűrű rajongó gyöngyökből, de a napköves szuper. :)

    VálaszTörlés
  6. A kedvencem a gyuruid kozul a befoglalt asvannyal keszult variacio! Nagyon otletesnek tartom!
    Es en sem vagyok otthonos a kristalyok/asvanyok teren, u. h. jol jonnek az utbaigazitasok!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon cuki, vidám darabok lettek, tökéletesen feldobnak egy-egy nyári ruhát! :) Alíz

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépséges kis gyűrűket fűztél! :) A virágosakat Annám imádná! :)))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek lettek! Nekem is inkább az egyszerűek tetszenek.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon aranyosak a gyűrűk!
    Az ásványokkal kapcsolatban a nővérem hívta fel a figyelmemet, hogy "nem minden arany, ami fénylik"! Nagyon résen kell lenni!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm mindenkinek, és remélem egyre jobban el tudok, és tudunk igazodni majd az ásvány-nem ásvány kérdésben! ...résen leszek én is!
    :-)))

    VálaszTörlés
  12. Egyszerűek, de mégis gyönyörűek!!!

    VálaszTörlés
  13. Szépek a gyűrűk, gratulálok!
    Az ásvány kérdéshez: szintetikus napkő mellett(amit goldflussnak is hívnak), létezik ugyanez sötétkékben, szintén arany csillámokkal. Ezen kívül a szintén szintetikus holdkő, amit opalitnak is hívnak - ez a név szintén megtévesztő, a legtöbb vásárló az opállal azonosítja, amihez természetesen semmi köze! Én sokat dolgozom ásvánnyal, és bizony sokszor csodálkoznak a vevőim, hogy amit máshol valódi kőként vettek, arról én mindig megmondom, hogy mesterséges! Sajnos sok eladó nem foglalkozik ezzel, pedig valóban nem etikus!

    VálaszTörlés
  14. Kedves Ági mama, köszönöm neked is! :-)
    Kedves Andrea! Köszönöm, az infót is!, mert a kék "ál napkővel" már találkoztam, viszont az opalitnak lehet, hogy bedőltem volna!
    :-))))

    VálaszTörlés
  15. Szerintem is az egyszerűségében van a gyönyörűsége! Nagyon kis vidámak :)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szuperek!!! Nekem a legelső, a piros-fekete tetszik a legjobban, de természetesen bármelyiket szívesen és büszkén hordanám! :D

    VálaszTörlés