2010. június 28., hétfő

Dalmata horgolva...




A horgolást már most megszerettem, bár először 8/0 gyönggyel próbáltam, és vagy tízszer visszabontottam, sehogy sem akart sikerülni. Aztán mérgemben váltottam 9/0 méretre, nem tudom miért, de azzal elsőre sikerült.
A tanuláshoz én is Domján Diána videóját használtam, nagyon jó a leírás is, könnyen érthető.
Amiért szeretem már most: nem gurulnak szanaszét a gyöngyeim (nekem bizony szoktak), bárhol készíthetem, fotelban, hátradőlve is (ez már nagyon ráfért a gerincemre), ...és persze nagyon tetszik, arról nem is beszélve, hogy már milyen régóta tervben volt! :-)))
A medált elég nehezen hoztam össze, mert először horgoltam, aztán kellett ezekhez a színekhez valamit találnom. Mindenképp valami egyszerűt szerettem volna a csíkos minta mellé, és végül ezt a dalmata marokkövet választottam. További szempont volt még, hogy levehető legyen, a kő mérete miatt erős is legyen....ez lett belőle.
...és még mindig nincs kész!!!
Van elég sok méretben gyöngykupakom, kisebb is, nagyobb is, naná, hogy akkora nincs, ami épp kellene! Elvileg most megfelelőt rendeltem.....majd meglátjuk...
Ezért is hiányzik a képekről a két vége. :-)))
Még egy apróság: a medálon a Raw-os rész nem rózsaszín, hanem bézs, de se napsütésben, se árnyékban nem tudtam olyannak fényképezni, amilyen. ...talán a napsütéses kicsit jobban hasonlít...

Köszönöm mindenkinek, hogy előre is gratulált, és bizalmat szavazott nekem,...remélem nem okoztam túl nagy csalódást.....
:-)))

21 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a horgolás is, és szuper medált találtál ki hozzá! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett!Tetszik ahogy összeraktad:)Jó,hogy írtad,hogy nem rózsaszín az a rawos rész,hanem bézs,biztos tutibb a hatás élőben:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tökéletes lett! Nagyon praktikus a felfogatás és szuper az összhatás! Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Horgolásban (is) profi vagy! Nagyon mutatós a láncod! :) Alíz

    VálaszTörlés
  5. Igazán büszke lehetsz rá, nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  6. Jol osszekombinaltad! Nagyon szep lett!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett!!! Megérte a sok munkát, amit belefektettél!!! :-))) Nagyon ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű-gyönyörű-gyönyörű!!Nagyon egyetértek veled,nekem is 9-es gyöngyökkel sikerült megtanulnom,Dia videóján.Abban is tökéletesen igazad van,hogy horgolni még kényelmes is!!!Fotelban,hátradölve!:-)))

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok! :-)))

    VálaszTörlés
  10. Ez valami káprázatos!
    Gratulálok, remekül válogattad össze a színeket.
    Minden elismerésem a Tiéd:)))

    VálaszTörlés
  11. Kriszina! Ez valami gyönyörűséges! Szuper! Nagyon szép a horgolt lánc is, és szép a befoglalásod is! Hát még az összekapcsolás! Nagyon szuper! Annyira tetszik! Ügyi vagy, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  12. Neked aztán van türelmed, na és persze egy nagy adag kézügyességed:-) Hogy bírtál ennyit horgolni? Én már rég megőrültem volna!
    Nagyon tetszik, és a színei is szívemhez közel állnak. Ismét csak gratulálni tudok:-)Nagyon szép! Nekem főleg a nyaklánc rész jön be:-)

    VálaszTörlés
  13. Valoban a szinek, a medal nagyon jol passzolnak! Csodalatosat alkottal! S bar csak tudnek en is ilyen szepet horgolni mint te, nekem meg mindig nem megy. Utanna kell nezzek alaposabban mi is a helyzet ...

    VálaszTörlés
  14. Szépséges! Jó sok munka van benne! Megérte!

    VálaszTörlés