2011. március 3., csütörtök

Prehnit körül szabadon...




...bár már kedden elkészült, ..gondoltam megvárom, amíg egy karkötő is készül hozzá, és majd együtt felteszem. De aztán kiderült, hogy kevés a fekete bőr alapom hozzá, ..vagyis még neki sem álltam, ezért inkább mégis megmutatom. :-)

Erről a nyakláncról annyit: elég vegyes volt a fogadtatása kis családomban, rajtam kívül talán senki sem szereti a feketét, és a sötét színeket, így nekik inkább a hegyikristályos jött be. Nekem viszont ennek a színe tetszik jobban, és mivel medálnak készült, erre tudtam tenni "flikk-flakk"-okat is jó hosszan, :-), amit szintén nagyon szeretek.
Jaaaaa! ..és profi módon előrajzoltam a fő vonalakat körben....ott is vannak....valahol a gyöngyök alatt...épp csak kicsit szaladtam túl rajtuk, itt-ott... :-)))))))))))

( Előző bejegyzéshez érkezett kommentekre válaszolva:)
Prehnit ásványokat használtam, furatosak ezek is, mint múltkor a hegyikristály, csak épp nem a közepén megy át a furat, így varrom is és ragasztom is. ..ami a szabálytalanságukat illeti, azt hiszem én könnyebben elboldogulok velük, mint a szabályos kövekkel. ...mert ugye, ha pontosan egyformára kellene hímezni a medál két oldalát, ...valószínűleg nem lenne könnyű dolgom... :-)))

Ami pedig a hozzám érkező kérdéseket illeti a gyöngyhímzéssel kapcsolatban, nagyon szívesen segítenék, de továbbra is azt ajánlom, hogy inkább olyan gyöngyfűzőket kérdezzetek, akik már jártasak ebben a technikában, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindent egyszerűbben is meg lehet csinálni, mint ahogy azt én teszem...erősen a tanulás-kísérletezgetés fázisában járok, és nem szeretnék félrevezetni senkit. Vagyis: természetesen válaszolok, de szerintem ezeket a válaszokat nem sok mindenre lehet használni... :-)))))))))))))))))))))))))))))))

25 megjegyzés:

  1. Káprázatosan szép és elegáns! Csodálatosakat alkotsz!!!! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. HÚÚÚ Kriszta!!!Ez valami eszméletlen!!!Jó kis munka lehetett!!!Nagyon-nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  3. Ez csodálatos lett!
    A hegyikristály is nagyon tetszik, de ez....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett! Egyszerű, elegáns darab! Ezzel a fekete garbós mellénnyel különösen jól mutat! Köszönöm mégegyszer a segítséged, hétvégén én is nekiállok első gyöngyhímzésemnek! :)
    Szép hétvégét! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon elegáns, szép nyak-ék. Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  6. Brutálisan gyönyörűséges!!!!!!! Imádom!!!!
    Még mindig!!! :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon nagy tehetség vagy!!! Minden alkotásod remekmű, és ahogy ismerlek, ezt csak fokozni fogod! Minden elismerésem, és hatalmas gratula!!!!!!!!! :-)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű, elegáns, különleges...lenyűgöz a színe, a formája, úgy, ahogy van!!! Krisztát csak ismételni tudom!!!!!!44

    VálaszTörlés
  9. Teljesen lenyűgöződtem!!! Hihhhhetetlen milyen mutatós, milyen nagyszerű és elegáns nyakéket varázsoltál ezekből az ásványokból!!! Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű szép, a Meskán már megcsodáltam, de itt sem lehet elmenni mellette szó nélkül! Csoda ügyes vagy, és el sem tudom képzelni, ha a kísérletező fázisban ilyen fantasztikusat alkotsz, akkor mi lesz, amikor már profin műveled a gyöngyhímzést!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szépen köszönöm, nagyon (túl)kedvesek vagytok!!!
    :-)))))))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  12. Lehidalok, csodás lett ez is, csak igy tovább.

    VálaszTörlés
  13. Ez gyönyörű szép! És szeretem a sötét színeket nagyon! :)

    VálaszTörlés
  14. Aww, this is beautiful!!
    I love it!! ♥
    xx

    Henar
    ..OH MY VOGUE!

    VálaszTörlés
  15. Ez gyonyoru! Nem is tudom, hogyhogy csak ma talaltam ra az oldaladra! Nagyon elvezem azt a szabadsagot, amivel alkotsz. Peldaul ennek a nyakeknek a rojtjai teljesen magukba bolonditottak. Egeszen szokatlan, ahogy a felfuggesztese is a medalnak... es ez meg csak egy ekszered, a tobbiekrol egy szot sem szoltam. Szoval az oldalad a legujabb kedvenceim koze tartozik:)...

    VálaszTörlés
  16. Már a Meskán összefutottam a drágasággal!!!Izzik benned az alkotási vágy!Nagyon különlegesen csodaszépeket alkotsz!Nem győzök betelni velük!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  17. Ez az ékszer egyszerűen gyönyörű.Valamitől annyira fenséges....

    VálaszTörlés
  18. Egyszerre vagány és elegáns! Csodaszépet alkottál!

    VálaszTörlés
  19. Wow...beautiful!!!!! wonderful!!

    VálaszTörlés
  20. Ez aztán a munka! Gyönyörűséges! Igazán különleges ékszereket készítesz! Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  21. Fejedelmi ékszer, ez is kedvenc!!

    VálaszTörlés