2010. május 18., kedd

Napkő..és napkő



Megint "belebotlottam" :-) két marokkőbe, amit nézegettem, forgatgattam, ...aztán persze hazavittem,...és ez lett belőlük.
Valódi, természetes napkövekről van szó, a fekete gyönggyel befoglaltnál látható apró törmelékkövek szintén természetesek. Ezek már régóta várólistán vannak, eddig nem igazán volt mihez felhasználni. ...mellesleg annyira kicsi furat van rajtuk, hogy a gyöngyfűzőtűnek esze ágában sincs átférni rajta. Egy egyszerű nyaklánchoz rendeltem kb. fél éve, meg kell mondjam, megszenvedtem vele, mire elkészült. Most viszont sodronyra dolgoztam, így már egész jól ment,....azért egy nagyító néha elkelt volna. :-)))
A napkőről röviden:
A napkő egy fényhozó kő, amely erősíti bennünk a melegszívűséget. Életigenlést közvetít. Több önuralmat kölcsönöz, magabiztosabb fellépést biztosít azáltal, hogy elégedettebbek vagyunk. Megszünteti a negatív érzelmeket, az aggodalmat, visszaadja saját kilétünk érzetét. Meleg, lágy kisugárzása fáradtság esetén új energiával tölt el. Saját erősségünkre, és az élet napos oldalára irányítja a figyelmet.
A napkövet arany ragyogása miatt a görög napistennek, Héliosnak szentelték. A görögök azt hitték, hogy a napkő megóvja a Földet a szerencsétlenségektől és a Napot szorosan a pályáján tartja.
(forrás:internet)

18 megjegyzés:

  1. Csodálatosak! Olyan jó, hogy ennyi mindent tudsz a kövekről, s megosztod velünk is. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Ezek ismét gyönyörűek lettek!!! A feketével befoglalt egy hajszálnyival jobban tetszik, de a másikat is el bírnám viselni a nyakamban!:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! Hiába, az igazi napkő az igazi!!!!!! És tényleg jó, hogy utánanézel ennyi mindennek. Én is köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuperek lettek, nekem az ezüstösebb tetszik jobban, de a feketés is szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép mindkettő!!!Ügyesen megy a befoglalás!És csatlakozom Ági mamához,köszönöm hogy bővíted a tudásom.Mindenképp hasznos,legalább nem kell rákeresnem és valószínű nem is tenném,ezért külön köszi:)Azt meg hogy ilyen az eredeti.Lehet most meglepő,de az utánzat kövecske,amiről én azt gondolnám,hogy az,az jobban tetszik.Szabályosabb,olyan mintha a homokszemcsék összepréselődnének,és a csillogása is más.Szóval én gagyi párti vagyok,sajnos.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek ezek a kövek!!!

    VálaszTörlés
  7. Egyszerűen gyönyörűek. Tetszik, hogy nem komplikáltad túl a befoglalást, mert valóban a köveken van a hangsúly! Imádom őket! :) Alíz

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett mindkettő, nekem az első jön be jobban. Érdekes, hogy ez az igazi napkő mennyivel másabb, mint az utánzat. Nagyon szép, tetszik a szabálytalanságával.

    VálaszTörlés
  9. Szepek nagyon! Es koszi az infot is!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm mindenkinek! :-)
    Kedves Panka! A mű, avagy "gagyi" napkő nekem is nagyon tetszik, együtt barna is és vörös is, a legkedvesebb színem!...de először azt hittem, igazi, és aaakkkooorát csalódtam, hogy szerintem ezért nem szívesen használom! Szóval, szerintem is szép! :-)

    VálaszTörlés
  11. Háááát Krisztina! Ez valami szuper! Szuper az ékszer, ahogy befoglaltad, amilyen lánc részt kapott! Nagyon tetszik!
    És ami még nagyon-nagyon tetszik, az a napkőről való leírásod! :) Imádtam! Már láttad nálam, hogy mennyire szeretem a napköveket, bár az általam használt napkövek egészen mások, de azért nagyon szeretem. :)))
    Úgyhogy nagyon-nagyon köszi a leírásért! :) Én még lusta voltam utána nézni! :)))
    Puszi!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszenek a napköveid!!! Egyszerűen lettek tökéletesek!!!!:)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jók a befoglalásaid és a leírás is szuper!

    VálaszTörlés
  14. De Ügyes vagy!!!! A befoglalás még hátra van nekem!!!! Szépek lettek!

    VálaszTörlés
  15. Gyönyörű mindkettő, a befoglalás és a láncrész is ötletes. Tetszik!

    VálaszTörlés
  16. Csak ismételni tudom a többiek nagyon-nagyon pozitív véleményét :) Szuperjók lettek, s nekem is az tetszik bennük nagyon, hogy hagyod érvényesülni a kövek szépségét, s mégis csodás kis ruhába öltözteted őket! Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  17. Csatlakozom a többiekhez, szerintem is fantasztikus mind a befoglalt ékszer, mind pedig a leírás. Csodállak, hogy ennyi mindent tudsz az ásványokról. A lánc része külön szenzációs.
    Gratula, szuper jók.

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm, ...sajnos nem tudok ennyit, jegyzeteimből írogatok. :-))))))))))

    VálaszTörlés