2010. január 17., vasárnap

Dalmata

Már megint egy ásványos memória...
Szeretem ezt a megoldást, mindenkinek jó a méret, tartós, tutira nem szakad, és maga a készítése, tulajdonképpen játék a színekkel.
Ebben az esetben fekete, szürke, vagyis komor, komoly, ünnepélyes, esetleg unalmas színek átváltozása vidámmá, játékossá. Csak egy kis dalmata jáspis kellett hozzá.
Nem tudom van-e valaki, akinek ne a 101 kiskutya jutna eszébe azonnal ?!

Néhány szó a jáspisról:
A jáspist ősidők óta ismerik és használják, még a Biblia is többször említi. A Magyarok Szent Köve. A római birodalom gladiátorai talizmánként viselték, míg a nagy orosz írónak, Lev Nyikolajevics Tolsztojnak élete végéig őrzött, szerencse köve volt. A jáspis úgy ismert, mint a „legkiválóbb gondoskodó".
Stresszes időszakokban életben tart és támogat, nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást.
Bátorságot ad ahhoz, hogy félelmeinket nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására. Segíti a gyors és logikus gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket tettekké alakítja át. A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt.
forrás:internet

(utolsó mondatra visszatérve...ezt, mégis, hogyan kell érteni ?...erre nem találtam választ....vagy csak bennem merült fel ez a kérdés?...)

2 megjegyzés: