2010. február 15., hétfő

Akvamarin és hegyikristály Zsuzskának

Az alapkérés egy kétsoros nyaklánc volt, de ... itt magakadtam. Annyira megtetszett így asszimetrikusan, hogy így maradt. :-)

Az akvamarinról :
Egy kristály a magabiztosságért.
A szakértők az akvamarint a tisztaság köveként ismerik. Erősíti a magabiztosságot és csökkenti a depresszív hangulatokat. Erősíti a szerelmet és a hűséget, a párkapcsolat legnehezebb idejében is. Ezért tanácsos, hogy mindkét partner egy-egy akvamarint tartson magánál, amely a nehezebb pillanatokban is szükséges erőt kölcsönöz nekik. Az akvamarin támogatja a kitartást és a túlélési képességet. A mindennapi tevékenységekben széles látókört és előrelátást ajándékoz, célratörővé tesz és támogatja a testi növekedést.
Az akvamarinnak tulajdonítják az erőt, amely előrelátóvá tesz a leselkedő gonoszság ellen. Másrészt állítólag fekete lesz, ha viselője hamisan esküszik. A görög hagyományok szerint az akvamarin egy kitartó „figyelmeztető” kristály a veszélyek ellen. Az utazások és a mindennapok védőköve. Görögül azt jelenti: „a kő a sellő kincsesládikájából. Arabul: „A barátság köve”. Segít egy harmonikus belső egyensúlyt megteremteni és érzékennyé tesz más emberek érzéseire és kisugárzására.
(forrás: internet)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ékszer is meg,ahogy beszámolsz a gyöngyök,kövek eredetéről!Nagyon sajátos.Köszönöm,hogy ezzel is bővíted a tudásomat:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Igyekszem több helyről begyűjteni az információkat, és örülök, hogy nem csak engem érdekel...:-)))

    VálaszTörlés