2010. február 10., szerda

Kagyló és füstkvarc




Fénylő fekete kagylógyöngy és áttetsző barnás, feketés füstkvarcból készült egyszerű nyaklánc kevés ezüst színű köztessel bolondítva.
A füstkvarcról röviden:
Egy kristály a kitartásért.
A rómaiak a gyász köveként viselték a füstkvarcot, mely a fájdalmak ellenére új akaraterőt és életkedvet ajándékozott viselőjének. A füstkvarc a lelkiismeretességet, a szívós kitartást és a türelmet testesíti meg. Segít mindkét lábbal szilárdan a talajon állni.
A füstkvarc mindenekelőtt a szomorkodó embereknek hoz több életörömöt és fényt az életébe, akik a gyász, a levertség és a depresszió állapotában vannak. Így a füstkvarccal új erőt és több életkedvet szerezhetnek, valamint azzal a felismeréssel ajándékoz meg, hogy mindig megéri újrakezdeni. A füstkvarc a lelkiismeretességet, a szívós kitartást és a türelmet testesíti meg. Segít mindkét lábbal szilárdan a talajon állni. Realitásérzéket ad, segít a dolgokat reálisan értékelni, a kockázatokat minimalizálni és az erőnkkel értelmesen gazdálkodni.
A füstkvarc az ókor népeinél ugyanolyan ismert volt, mint a hegyi kristály. A görögök azt hitték, hogy a füstkvarcok felnőtt korukban hegyi kristályok lesznek. Az arab népek a gyász és a barátság köveként tisztelték.
(forrás:internet)

4 megjegyzés: