2010. február 23., kedd

Egy vidéki tök Pesten...


Nagy növénybarát vagyok, szeretek az udvaron tenni-venni, kertészkedni. Tavaly a lopótök termesztéssel is megpróbálkoztam. Szándékaim szerint felakasztható virágtartót szerettem volna belőlük, ami végül is megvalósult, egyet készítettem, de a többit félretettem egyéb célokra....Tökéletesen alkalmas volt például nyaklánc fotózásához modellnek.:-)Így talált rá Amanda, vagyis Mihály Katalin a Meskán.( http://www.meska.hu/UserProfil/index/6346 )

Elkerült az én kis pápai lopótököm a fővárosba! De előnyére vált! :-)
Kati, a múlt héten küldte a képet, a kész lámpásról, ... azonnal lázba jöttem, ...ezt nekem is ki kell próbálnom! Mivel ő nagyon szép dolgokat árusít a Meskán üvegből, így számomra valahogy egyértelmű volt, hogy valami üveges trükk segítségével világít ilyen szép színekben! Kértem hát szakmai útmutatást, ...és nagy meglepetésemre közölte, a lyukakba gyöngyök vannak ragasztva! Ez az a pont, ahol az én sorsom megpecsételődött! Nekem is kell!!!
Mivel ez egy "gyöngyös" blog, mindenképp úgy érzem, itt a helye ennek a képnek, biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem tetszik! ...És nem csak én akarom elkészíteni! :-)))))
"AmandaKati"-ról még azt is meg kell említenem , és egyéltalán nem mellesleg, hogy gyönyörűen énekel! (Van két zenekara és egy gitár-ének duó. ) http://www.crazyfake.hu/
Kedves Kati! Számíthatsz rám lopótök nevelésben, ... lesz jövőre is ! Köszönöm a képet! :-)

8 megjegyzés:

  1. Húúúúúú, ilyen nekem is kell!!!!! Nagyon jól néz ki! Már csak tököt kéne szerezni :-)))))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marika és Edit! Kati nevében is köszönöm, arról nem is beszélve, milyen nagy részem van abban, hogy ilyen tök jó ez a tök! Hiszen mégis csak az én nevelésem!!! :-))))

    VálaszTörlés
  3. Edit! Csak nem arra a három kiszárított lopótökre pályázol, ami épp itt lóg a fejem felett?! :-))))

    VálaszTörlés
  4. Egyenlőre, kizárólag egy tökre pályázom :-)))

    VálaszTörlés
  5. ...majd meglátom, mit tehetek ez ügyben. Azért, ha egy órával előbb szóltál volna!!!:-))

    VálaszTörlés
  6. Imádom a tököket!!!! Minden formában jöhet! Szuper a dekorációval együtt! Tavaly én is próbálkoztam vele, de ki sem kelt. :-( Van valami különleges fortélya a termesztésnek?

    VálaszTörlés
  7. Megírom neked a fortélyokat,...mert van! Sok éven kersztül nekem sen kelt ki...:-))

    VálaszTörlés