2010. február 26., péntek

Lilák hagyományosan...









A lila nem tartozik a kedvenc színeim közé. Legalábbis, ha arról van szó, hogy nekem kellene viselnem. De van egy opál lila kásagyöngyöm, ami esetében kivételt kell tennem! Ez egy "tetszik nekem" lila. :-)
Két nyakpánt készült belőle, a hagyományosság jegyében, ... mármint ami a fűzési technikát illeti. Az egyik rombuszos fűzéssel , kevés metálfényű orgonalilával "keveredve", a másik szövéssel készült. Hozzám ez áll közelebb, unakit kockákat is szőttem bele, szerintem a végeredmény, egy hétköznapi viseletre ideális nyakpánt, egyszerű formavilággal. De talán mégis kicsit különleges, az ősi gyöngyfűző technika, és a napjainkban egyre népszerűbb ásványi "ékszer-alapanyag" találkozása révén.

6 megjegyzés:

  1. Ez a lila-zöld kombináció nekem nagyon bejön, habár nekem nem jutott volna eszembe párosítani a két színt!
    Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Nekem sem :-)...Mérinél láttam pár napja az egyik "kagylós" nyakláncán hasonló színkombinációt, oda is írtam neki, hogy köszi az ötletet,... és már álltam is neki az ajándékának :-), a végeredményt látva pedig a nyakpántot is ilyen színekben készítettem.

    VálaszTörlés
  3. A lilával mindig bajban vagyok, hogy mit rakjak mellé. Amikor Páromat megkérdeztem, hogy mi megy a lilához, közölte, hogy a
    lila :-) De ez a zölddel párosítás tényleg jó!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Akkor a Te párod legalább annyira ért hozzá, mint az enyém!,..akartam írni, de közben jelezte "az én párom, Zsolti", hogy nem!,neki még ez a variáció sem jutott volna eszébe!!!
    :-)))

    VálaszTörlés